KUĆNI RED

Hvala što poštuješ naš kućni redČLANOVI MOGU KORISTITI USLUGE
FITNESS CENTRA KRON
UZ SLJEDEĆA PRAVILA I OBAVEZE:

 1. Prilikom prvog učlanjenja i registracije u Fitness Centar Kron svaki član je upoznat sa ovim „KUĆNIM REDOM-PRAVILIMA PONAŠANJA“, te je dužan poštovati i pridržavati se istih.
 2. Član Fitness Centra Kron može biti svako psihofizički zdravo lice starije od 16 godina (Lica mlađa od 16 godina mogu vježbati isključivo pod nadzorom ličnog trenera i uz saglasnost roditelja)
 3. Prije početka vježbanja obavezno konsultujte ljekara, jer u Fitness Centru vježbate na vlastitu odgovornost.
 4.  Svaki član dužan je da Člansku karticu nosi sa sobom koju daje na prijavnici prilikom uzimanja ključa od ormarića i istu dobija nazad kada završi trening i vrati ključ.
 5. Članovi mogu koristiti usluge Fitness Centra isključivo u toku predviđenog radnog vremena te se mole da poštuju radno vrijeme.
 6. U prostorijama Fitness centra Kron obavezno je korištenje sportske opreme. Obavezno je korištenje rezervnih patika (ne one u kojima ste došli do centra) koje služe isključivo za vježanje u prostoru centra, te moraju biti suhe i čiste (Zabranjeno je trenirati u cipelama, papučama, natikačama ili bilo kakvoj drugoj neprikladnoj obući).
 7. Mjesečna članarina se plaća unaprijed. A kao dokaz uplaćene članarine Fitness Centar Kron dužan vam je izdati fiskalni račun.  
 8. Jedna uplata tj. jedna članarina važi isključivo za člana na kojeg je registrovana i ne može se prenositi na druga lica.
 9. Važenje članarine se ne može pauzirati ili prekinuti niti produžiti ukoliko članovi nisi aktivni. Fitness Centar ne vrši refundaciju upaćene članarine ukoliko članovi nisu aktivni.
 10. Neradnim danima se podrazumijevaju praznici propisani zakonom te ukoliko drugačije nije istaknuto u obavještenjima centar neće raditi, za period trajanja istih se neće vršiti prolongiranje aktivnih i uplaćenih članarina.
 11. Članovima centra u toku radnog vremena su na raspolaganju dežurni instruktori, a ne lični treneri te se tako i odnosite prema njima. Angažman ličnog trenera se naknadno dogovara i dodatno plaća.
 12. Vodite računa o spravama i tegovima. Svaku spravu poslije upotrebe ostavite onako kakvom ste je našli. Tegove poslije upotrebe OBAVEZNO vratiti na stalak ili za to predviđeno mjesto. STROGO JE ZABRANJENO BACANJE TEGOVA.
 13. Na spravama je OBAVEZNO upotrebljavati čist peškir (peškir se stavlja na spravu). Ukoliko je član zaboravio peškir, dužan ga je iznajmiti za pultom.
 14. Članovi su dužni voditi računa o LIČNOJ HIGIJENI (NAROČITO O MIRISNOJ KOMPONENTI ISTE) kako bi atmosfera za vježbanje bila što ugodnija na sveopće veselje svih prisutnih.
 15. Suplemenit i dodaci prehrani koji se prodaju u sklopu Fitness Centra Kron članovi konzumiraju na vlastitu odgovornost s tim da će dobiti upute o načinu konzumiranja istih. Na svakom proizvodu je istaknuta deklaracija o načinu upotrebe te se savjetuje konsultacija sa ljekarom prije konzumacije ukoliko lica imaju određenih zdravstvenih poteškoća ili alergija.
 16. Zabranjeno je na bilo kakav način ometati druge dok vježbaju. Najstrožije je zabranjen bilo kakav vid nasilja prema drugim članovima ili opremi.
 17. Tuš kabinu i WC ostavite čistu poslije upotrebe. Nakon tuširanja član je dužan obrisati se i obući ispred tuš kabine kako bi podovi u svlačionicama bili suhi i čisti.
 18. Fitness Centar Kron nije odgovoran za nestanak ili oštećenje vrijednih stvari i stoga članovima preporučujemo da iste ne donose za vrijeme treninga.
 19. Smeće bacajte isključivo u kantu predviđenu za to (imate ih u svakoj prostoriji)
 20. Molimo vas da održavate ličnu higijenu (Nositi čistu opremu, redovno se tuširati) kako bi sebi i drugima vježbanje učinili prijatnijim.
 21. Članovi centra mogu davati prijedloge, sugestije i zamjerke na rad centra.
 22. Ukoliko primijetite da je nešto od opreme neispravno, ukoliko je došlo do povrede Vas ili nekog drugog, ukoliko imate bilo kakve probleme, molimo Vas da o tome odmah obavijestite dežurnog instruktora.
 23. Članovi koji se ne pridržavaju gore navedenih pravila biti će prvo opomenuti, a ako je potrebno i udaljeni iz Fitness Centra Kron bez ikakve naknade.
 24. Za sve eventualne izmjene i dopune kućnog reda i pravilnika ponašanja u centru, obratite se dežurnom instruktoru za pultom. Stojimo na raspolaganju kako bi vama i sebi učinili što kvalitetnije vrijeme provedeno u našem fitness centru.

Mi ćemo vas podučavati i pomoći vam da postignete
svoje fitness ciljeve. U Kron Fitness Centrima vam
možemo pomoći na svakom koraku. Pridružite se
Kron porodici i postanite najbolja verzija sebe.
Napravite prvi korak već danas.